None

Beleef de Zoomeravonden vanaf een Weetjes Kleedje

– jul 11, 2024

Tijdens de 21e editie van de Zoomeravonden bruist het van het leven in ARTIS-Park. Zodra de avond goud kleurt en de picknickkleedjes worden uitgerold, komen allerlei geuren, kleuren, geluiden en smaken tot leven.

Net als voorgaande jaren staan de zaterdagavonden van juli en augustus in het teken van de Zoomeravonden. Ieder weekend kun je, na sluitingstijd van het park, genieten van livemuziek, rondleidingen, workshops en lekker eten. 

Weetjes Kleedjes naar ontwerp van illustrator Nick Liefhebber

Nieuw dit jaar zijn de Weetjes Kleedjes; picknickkleedjes ontworpen in samenwerking met illustrator Nick Liefhebber. Daar lig je niet alleen lekker mee in het gras bij het muziekveld, maar je leert er ook nog eens van alles van!

Op ieder Weetjes Kleedje staan bijzondere feitjes over al het leven in ARTIS. Wist je dat goudwanggibbons hun hele leven lang samen zingen? Of dat grassprieten kunnen communiceren via hun wortels? Deze en nog veel meer weetjes staan op de vier verschillende kleedjes, die duurzaam zijn geproduceerd van gerecyclede PET-flessen én zijn gemaakt voor langdurig gebruik. Aan het eind van een Zoomeravond vouw je ‘m op en neem je ‘m gewoon mee naar huis voor de volgende picknick.

Win een Weetjes Kleedje en tickets

Je maakt elke week kans op een kleedje door mee te doen aan de Weetjes Kleedjes Quiz in het park of op de Instagram ( @artis.amsterdam ) en Facebookpagina van ARTIS. Kom erachter hoe veel jij weet van al het andere leven en maak kans op het Weetjes Kleedje en gratis tickets voor een Zoomeravond naar keuze. Het Weetjes Kleedje is een limited edition, er worden 200 exemplaren vergeven.

Niet gewonnen? Neem dan vooral een kleedje mee van thuis en kom lekker liggen, luisteren, zingen of snacken tijdens de Zoomeravonden in ARTIS-Park.

weetjes kleedje zoomeravonden.jpg

 

Wat is er te doen tijdens de Zoomeravonden?

Elke avond zijn er workshops, rondleidingen en is er livemuziek. Luister vanaf het gras naar  Adriaan Persons, Liam Pek of Yori Swart . Wandel mee tijdens één van de thema rondleidingen over eetbare tuinen, bedreigde diersoorten en seksuele diversiteit in het dierenrijk of ontdek de schemering in het park tijdens de avondrondleiding. De jongste avonturiers sparen deze zomer in het Planetarium hun ruimtepaspoort bij elkaar, doen mee aan kinderyoga of kunnen luisteren naar de poppenkastvoorstelling. 

bekijk het programma

De Zoomeravonden zijn iedere zaterdag vanaf 16.00 uur, van 6 juli tot en met 31 augustus. Toegang is gratis voor kinderen tot 2 jaar, voor kinderen van 3-12 jaar €12,- en voor volwassenen is een kaartje €17,-.