Spirulina platensis A spiral-shaped cyanobacterium
De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: de cyanobacterie Spirulina platensis ziet eruit als een spiraal, of beter zoals een veer in een pen. Dankzij deze vorm is deze fascinerende bacterie stevig genoeg om erg lang te worden.
Hoe Spirulina zuurstof produceert
Naast dat het er gaaf uitziet, is de groene kurkentrekker ook in staat om zuurstof te maken. Dit doet hij door middel van fotosynthese. Fotosynthese is het proces waarbij CO2 en water worden omgezet in suiker en zuurstof.
Voedingssupplement uit de natuur
Als dat nog niet genoeg is om deze groene bacterie te waarderen, eten veel mensen Spirulina platensis als voedingssupplement. Het zit namelijk vol met proteïne en vitamine. Daarnaast verlaagt het eten van Spirulina platensis mogelijk ook nog eens ons cholesterol. Hierdoor is het een gezond en duurzaam voedselsupplement. Wist je dat de Spirulina ook wordt gebruikt om astronauten te voorzien van hun nodige nutriënten? Het is dus echt toekomstvoedsel.
Zo plant Spirulina zich voort
Spirulina platensis maakt lange opgerolde draden, oftewel filamenten. Deze filamenten bestaan uit meerdere individuele cellen die kunnen groeien en vervolgens afbreken om weer nieuwe filamenten aan te maken. Op deze manier plant de Spirulina platensis zich voort.
Ontdek Spirulina platensis in ARTIS-Micropia
Laat je inspireren door de veelzijdigheid van Spirulina platensis. In ARTIS-Micropia leer je hoe deze microbe zuurstof produceert en een rol speelt in duurzame voeding. Kom langs en ontdek een wereld die normaal verborgen blijft.