Hoe worden we betere planteneters?

presentatie
  • 17 november
  • 15.00 - 16.15 uur
  • ARTIS-Groote Museum

De oplossing van deze voedselcrisis wordt vaak buiten onszelf gezocht. Alles op ons bord is inmiddels wel groter of sappiger gemaakt, of makkelijker te produceren. Maar wat gebeurt er als we niet ons voedsel aanpassen aan de mens, maar de mens aan het voedsel?

toekomstscenario's

Hier doet Chloé Rutzerveld al jaren onderzoek naar. Als future food designer denkt ze na over toekomstscenario’s die bijdragen aan een duurzamere planeet. Sommigen ideeën lijken misschien absurd, maar zijn niet zo ver van ons bed als je zou denken… Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van het DNA van een foetus tot het creëren van een extra maag.

Van mond tot kont

Chloé: ‘Het idee dat we allemaal ‘etende buizen’ zijn fascineert mij enorm: een soort buis van mond tot kont waarin voedsel wordt omgezet in energie. Dus ja, ik kijk soms met verbazing naar mijn poep. We zouden de aarde minder belasten met een plantaardig dieet, maar dan moeten we wel efficiëntere planteneters worden.'

Chloé nodigt je uit om na te denken over je binnenste. Ga het gesprek aan!

Praktische informatie

Waar
ARTIS-Groote Museum
Wanneer
zondag 17 november
Hoe laat
15.00 - 16.15 uur
Prijs
Toegangsticket museum

Etende Buizen

Deze lezing sluit aan bij de nieuwe tentoonstelling ‘Etende Buizen’. Deze tentoonstelling is te zien in de wisselvitrine in de Westzaal vanaf 15 november.