Sinds 2022 is de horeca in ARTIS helemaal vegetarisch.

broodje vegetarische gyros

ARTIS wil bezoekers tijdens hun bezoek inspireren om duurzame keuzes te maken, ook op het gebied van eten.

De productie van vegetarisch voedsel verbruikt meestal veel minder water en grondstoffen dan vlees. Het doel is om ook het gebruik van andere dierlijke eiwitten zoveel mogelijk te verminderen. Dat geldt dus ook voor kaas en melk, want ook de productie van zuivel heeft heel veel impact op de leefomgeving. Zo worden onze poffertjes bijvoorbeeld zonder eieren en melk gemaakt – en dat proef je helemaal niet!

Creatief, circulair én lekker

ARTIS laat zien dat comfortfood – zoals een frietje, hamburger, ijsje of pizza, wat bij een dagje uit hoort – ook op een duurzamere manier kan. Zo biedt ARTIS onder andere vegetarische gyros en een heerlijke vegetarische hotdog aan die net zo lekker zijn, maar veel beter voor het milieu. De sinaasappelschillen die overbijven bij het maken van smoothies en verse sapjes gaan naar een bedrijf dat er zeep van maakt. En op het koffiedik laat een ander bedrijf oesterzwammen groeien. Die worden weer gebruikt voor oesterzwamkroketten. Zo worden ook deze afvalstromen ingezet.

vegetarische hamburger met friet